معتبرترین موسسه حقوقی کشور | انجام امور ثبتی با طعم تکنولوژی
فارغ از این که تصمیمات مجامع عمومی نوعی ماهیت قراردادی داشته یا خیر و مطابق قانون مدنی اصل بر لزوم قراردادها می باشد، یکی از قواعد فقهی که می توان در خصوص این موضوع استفاده نمود، الساقط لایعود: «الساقط لایعود کما آن المعدوم لایعود» حق ساقط شده باز نمی گردد همچنان که شیء از بین رفته حیات نمی یابد. هر چند حوزه کاربردی این قاعده در خصوص مباحث فقهی می باشد لکن می توان به نحوی در خصوص این مصداق در حقوق تجارت نیز استفاده نمود. البته این نکته حائز اهمیت می باشد، که انحلال شرکت، تبعات مختلفی از جمله توقف فعالیت و حیات عادی تجاری شرکت را به دنبال داشته و همچنین نوعی نظام جانشینی تعهدات از آخرین هیأت مدیره به مدیران تصفیه صورت می پذیرد. لذا استناد به اختیارات مجامع عمومی در زمان انحلال قابل تأمل می باشد. زیرا قلمرو اقدامات مجمع عمومی فوق العاده در زمان حیات شرکت با قلمرو اقدامات همان مجمع در زمان تصفیه متفاوت است. به طور مثال مجمع عمومی فوق العاده در زمان حیات شرکت می تواند نسبت به افزایش و کاهش سرمایه اقدام نماید، لکن همین مجمع عمومی در زمان تصفیه شرکت، دیگر نمی تواند نسبت به افزایش و یا کاهش سرمایه تصمیم بگیرد با بیان مراتب فوق اعاده شرکت از لحاظ عملی و اجرایی و همچنین از لحاظ حقوقی قابل توجیه نمی باشد و تبیین موضوع نیاز به مطالعات تطبیقی دارد.
البته این موضوع (اعاده شرکت پس از انحلال) به موجب تصمیم یا حکم مراجع قضایی موضوعی امری است که چنان چه مستندات و یا دفاعیات کافی مبنی بر عدم رعایت تشریفات قانونی توسط مرجع تصمیم گیرنده (مجمع عمومی فوق العاده) رعایت نگردد، امکان ابطال ثبت صورتجلسه انحلال از لحاظ شکلی وجود دارد.
در پایان انحلال دارای آثار مهم دیگری از جمله مراتب چگونگی تصفیه اموال و نظام جانشینی تعهدات و انتقال مدیریت و اختیارات مدیران تصفیه و سایر موارد می باشد که خارج از مباحث تخصصی این کتاب است.
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۳٫۶ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۱۸
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.