در ماده ۴۱۲ قانون تجارت در رابطه با تاجر متوفی ورشکسته و جانشینان اون اینطور بیان کرده است. حکم ورشکستگی تاجری را که حین الفوت در حال توقف بوده تا یک سال بعد از مرگ او می توان صادر نمود
دادگاه به تقاضای طلبکارها یا قاضی دادگاه محل می تواند با وجود شرایط ذیل حکم ورشکستگی تاجر متوفی را صادر نماید. همچنین در مواردی دیگر اینگونه مشخص شده است که تاجر متوفی در حین فوت دچار توقف شده باشد. در این صورت همانگونه که برای تاجری که در قید حیات است حکم ورشکستگی صادر می شود تا حقوق طلبکاران وی حفظ گردد.
در ادامه و درباره ورشکستگی افراد متوفی باید به دیگر نکته ای نیز اشاره کرد، صدور حکم ورشکستگی تاجر متوفی مقید به این امر است که از تاریخ فوت او بیشتر از یکسال نگذشته باشد. علت تصریح این قید شاید این باشد که پس از یکسال حکم ورشکستگی او شاید نتیجه ای نداشته باشد.
این موضوع از آن جهت مورد اهمیت است که ممکن است وراث با اخذ گواهی انحصار وراثت اموال را تصرف نموده و یا از بین برده باشند. اگرچه هم به موجب قانون مدنی و هم به موجب قانون امور حسبی وراث، قائم مقام متوفی می باشند. و پس از فوت او ابتدا باید طلب طلبکاران را از ترکه پرداخت نموده اگر مازاد بر آن چیز باقی ماند برابر قانون ارث بین خود تقسیم نمایند.
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۰
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.