طبق مواد ۹۶ و ۹۷ قانون تجارت کشور، سهم الشرکه نقدی باید تماماَ پرداخت و سهم الشرکه غیرنقدی در شرکت باید تقویم و تسلیم گردد. لازم به ذکر است که میزان سهم الشرکه غیر نقدی باید به دقت معین شده و در شرکتنامه شرکت قید گردد. در صورتی که این موارد گفته شده رعایت نگرد، در عمل شرکت باطل است و از جهت قانونی دو نوع مسئولیت حقوقی و جزایی برای شرکت در نظر گرفته میشود.
در صورتی که حکم بطلان شرکت بر اساس آنچه قبل تر گفته شد صادر شود. بر اساس آنچه در ماده ۱۰۱ قانون تجارت بیان شده شرکاء که بطلان مستند به عمل آن ها است و هیئت نظار و مدیرهایی که در حین حدوث سبب بطلان یا بلافاصله پس از آن در راس کار بوده اند و انجام وظیفه نکرده اند در مقابل شرکای دیگر و اشخاص ثالث نسبت به خسارات ناشیه از این بطلان متضامناَ مسئول خواهند بود. مدت مرور زمان ده سال از تاریخ حدوث موجب بطلان است.
از دیگر مواردی که باید دقت داشت این است که شرکت در صورت رعایت نکردن موارد مربوط به سهم الشرکه ممکن از دچار مسئولیت جزایی شود که در ماده۱۱۵ قانون تجارت این دسته از افراد را کلاهبردار خوانده و به موارد زیر تقسیم بندی کرده است.
۱-آن دسته از موسسینی که برخلاف آنچه باید اعلام میکردند و به دروغ تمام سهم الشرکه نقدی و تقویم و تسلیم سهم الشرکه غیرنقدی را در اوراق و اسنادی که باید برای ثبت شرکت بدهند ، اظهار کرده باشند.
۲-افرادی که بهوسیله شرایط متقلانه مقدار سهم الشرکه غیرنقدی را بیش از قیمت واقعی آن تقویم کرده باشند.
۳- در صورتی که مدیران با نبودن صورت دارایی یا به استناد صورت دارایی مزور منافعی به صورتی دروغین بین شرکاء در شرکت تقسیم کنند.
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۳٫۸ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۵
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.