شرکت ها در طول مدت فعالیت خود ممکن است دچار تغییرات بسیاری شوند. برخی از این تغییرات اجباری و برخی اختیاری می باشد.تغییرات ایجاد شده موجب تحولات بسیاری در شرکت ها و موسسات می شود و این تغییرات بایستی حتما مورد ثبت واقع شوند تا شرکت بتواند به ادامه فعالیت خود بپردازد و در صورت عدم ثبت این تغییرات شرکت ها با محدودیت های بسیاری مواجه خواهند شد. پس از ثبت شرکت تغییراتی مانند کاهش یا افزایش سرمایه شرکت، تغییر هیئت مدیره شرکت، ورشکستگی، انحلال یا ابطال شرکت، تغییر حق امضای شرکت، تغییر موضوع شرکت، تغییر در اساسنامه شرکت، تمدید بازرسان شرکت و تغییر آدرس شرکت از مواردی هستند که حتما باید به ثبت برسند. برای ثبت این تغییرات بایستی حتما صورتجلسه ای تنظیم شود و مراحل مختلفی برای ثبت طی شود. همچنین مدارکی نیز جهت ثبت تغییرات شرکت مورد نیاز است. در این مطلب به تغییر آدرس شرکت و مراحل مربوط به ثبت آن پرداخته شده است.

تغییر آدرس شرکت:

زمانی که سهامداران شرکت تصمیم به جا به جایی شرکت از یک نقطه از شهر به نقطه ای دیگر یا جا به جایی آن به شهر یا استان دیگر می گیرند باید عملیات مربوط به ثبت تغییر آدرس شرکت را انجام دهند. تصمیم به این که آدرس شرکت تغییر کند در اختیار مجمع عمومی فوق العاده شرکت می باشد، زیرا با تغییر آدرس شرکت باید در اساسنامه شرکت تغییر ایجاد کرد و تغییر در اساسنامه شرکت ها از وظایف مجمع عمومی فوق العاده شرکت است. اما مجمع عمومی فوق العاده در ابتدا می تواند تعیین کند که تغییر آدرس شرکت با تصمیم هیئت مدیره شرکت باشد و در واقع اختیار تغییر آدرس شرکت را به هیئت مدیره شرکت تفویض نماید.

مدارک لازم برای ثبت تغییر آدرس شرکت:

  • ارائه صورتجلسه تغییر آدرس شرکت با امضای تمام سهامداران شرکت
  • ارائه مدارک تغییرات شرکت
  • ارائه تمامی مدارک ثبتی شرکت
  • ارائه کپی برابر اصل مدارک شناسایی سهامداران
  • ارائه مستندات مربوط به تشکیل جلسه عمومی فوق العاده که تمامی سهامداران شرکت در آن حضور داشته اند
  • ارائه وکالتنامه در صورتی که امور تغییرات شرکت به وکیل سپرده شده باشد

مراحل ثبت تغییر آدرس شرکت:

با توجه به قالب و نوع شرکت مراحل تغییر آدرس شرکت نیز متفاوت است. در ادامه به مراحل تغییر آدرس شرکت برای شرکت سهامی خاص و شرکت مسئولیت محدود پرداخته شده است.

تغییر آدرس شرکت مسئولیت محدود:

برای تغییر آدرس شرکت با مسئولیت محدود نیاز است که در ابتدا یک مجمع عمومی فوق العاده تشکیل گردد و صورتجلسه ای تنظیم شود و تمام سهامداران و شرکا بعد از دکر مقدار سهام خود آن را امضا نمایند. در صورت بالا بودن تعداد شرکا به تعداد ۱۲ نفر یا بیشتر، هیئت نظارت انتخاب شده و اسامی آنها در یک لیست آورده می شود و به امضای آنها می رسد. صورتجلسه تا یک ماه پس از تنظیم باید به اداره ثبت شرکت ها تحویل داده شود. در صورتی که اختیار تغییر آدرس به هیئت مدیره داده شود بایستی صورتجلسه توسط هیئت مدیره تنظیم شود و در صورت انتقال شرکت به شهرستانی دیگر هیئت مدیره موظف است که صورتجلسه را تهیه و تنظیم نماید و به شهرستان مورد نظر ارسال کند.

بیشتر بخوانید!
احراز آورده شرکاء در سایر شرکتهای تجارتی

تغییر آدرس شرکت سهامی:

برای تغییر آدرس شرکت سهامی نیز در مرحله اول نیاز به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورتجلسه با امضای هیئت رئیسه می باشد. در مرحله ارائه تشریفات دعوت بر اساس قانون تجارت و اساسنامه شرکت ضروری می باشد.

به طور کلی برای ثبت تغییر آدرس شرکت طی کردن یک سری مراحل الزامی می باشد که عبارتند از:

  • تنظیم یک صورتجلسه که تمامی صفحات آن به امضای تمامی شرکا رسیده باشد
  • ورود به سامانه ثبت شرکت ها و اعلام درخواست برای تغییر شرکت و گرفتن پرینت از ثبت درخواست( آدرس سامانه ثبت شرکت ها www.irsherkat.ssaa.ir می باشد.)
  • آپلود مدارک مورد نیاز برای تغییر آدرس در سامانه ثبت شرکت ها
  • ارسال کردن مدارک مورد نیاز به اداره ثبت شرکت ها از طریق پست
  • انتظار برای تایید مدارک توسط کارشناسان اداره ثبت شرکت ها
  • مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها جهت پرداخت وجوه تعیین شده برای تغییر آدرس
  • مراجعه به پورتال روزنامه رسمی و پرداخت کردن هزینه نشر آگهی در روزنامه رسمی
  • صدور آگهی

نکته: هزینه ثبت تغییر شرکت همراه با هزینه های مربوط به روزنامه رسمی می باشد که مقدار ۵۰ درصد آن به صورت پیش پرداخت و مابقی پس از پایان قرارداد پرداخت می گردد.

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۳٫۶ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۷

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *