در صورتی که شرکت یکسال پس از ثبت هیچگونه فعالیتی نداشته باشد یا به مدت یکسال فعالیت شرکت متوقف شده باشد شرکت توسط دادگاه منحل میشود. همچنین دادگاه میتواند شرکتهایی که اعضای هیئت مدیره یا مدیرعامل آن به مدت ۶ ماه بلا تصدی است را منحل کند.
در زمان تصویه و بررسی بدهیهای شرکت در زمان انحلال شرکت ملزم به انتخاب مدیر تصویه توسط شرکت است، این مدیر به این منظور اهمیت دارد که بررسیهای بدهیهای شرکت امری تخصصی است و نیازمند تخصص در این امور است. مدیر تصویه به مدت یک سال این فرصت را داراست که نسبت به پرداخت تمامی بدهی اقدام کند. در صورتی که نیازمند زمانی بیش از زمان تعیین شده باشد با ارسال نامهای کتبی به سهامداران میتواند در صورت موافقت آنها مدت زمان بیشتری برای تصویه حساب در اختیار داشته باشد.
مدیران تصفیه نماینده شرکت در حال تصویه محسوب میشوند و دارای تمامی اختیاراتی لازم است جهت امر تصویه صورت پذیرد هستند. بر اساس ماده ۲۱۲ قانون تجارت کشور مدیران تصویه حتی از طریق اقامه دعوی و ارجاع به داوری و حق سازش می باشند و حق دارند و می توانند برای طرح دعاوی و دفاع از آن ها وکیل تعیین کنند.
به موجب ماده ۲۱۳ قانون تجارت کشور مدیر تصفیه نمی تواند دارایی شرکت در حال تصفیه را به خود یا به بستگان خود از طبقه اول و دوم تا درجه چهارم انتقال دهد.
تمامی وظایف و ماموریت مدیر تصویه در مدت زمان مدیریت انجام ۴ عمل است که باید به درستی و کاملا شفاف صورت پذیرد.
۱- نقد کردن دارایی شرکت منحله
۲- وصول مطالبات شرکت منحله
۳- پرداخت دیون شرکت منحله
۴- تقسیم باقیمانده دارایی شرکت بین سهامداران
مدیر یا مدیران تصفیه باید ظرف یک ماه پس از پایان امر تصفیه شرکت سهامی، مراتب را به مرجع ثبت شرکت ها به منظور حذف نام شرکت از دفتر مرجع مذکور و دفتر ثبت تجارتی اعلام نمایند و نیز جریان امر باید در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می شود،آگهی شود.
پس از پایان تصفیه در صورتی که وجوهی متعلق به بستانکاران و سهامداران شرکت باقی مانده باشد،مدیر تصفیه مکلف است وجوه باقیمانده را در حساب مخصوص نزد یکی از بانک های ایران تودیع و در صورت اسامی بستانکاران و صاحبان سهامی را که مطالبات خود را وصول ننموده اند نیز به بانک مزبور تسلیم و مراتب را طی آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار،به اطلاع اشخاص ذی نفع برسانند تا برای دریافت مطالبات خود به بانک مورد نظر مراجعه کنند.
م
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۵ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۳
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.