تمامی نکاتی که برای ثبت شرکت مدنی باید بدانیم

در این مقاله سعی بر این داریم که تمامی تفاوت‌ها در شرکت‌های مدنی را مرور کرده و انواع شرکت مدنی را با یکدیگر مرور کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا انتهای این مقاله

 

انواع شرکت‌های مدنی

در ابتدا سعی بر معرفی انواع و تعریف شرکت‌های مدنی خواهیم کرد. ولی ابتدا به تعریفی از خود شرکت مدنی اشاره خواهیم داشت.
در قانون تجارت تعریف مشخصی از شرکت‌های مدنی بیان شده البته باید به این نکته توجه داشت که  خود شرکت مدنی به دو بخش عام و خاص تقسیم می‌شود.  شرکت مدنی در معنای عام بدین معنی می‌باشد که عقدی است که در آن دوطرف  سرمایه و یا کار خود را برای دست یافتن به سودی خاص جمع می‌کنند

در حقوق مدنی هرگاه از شرکت صحبتی بیان می‌شود در حقیقت اشاره به معنای خاص شرکت دارد.در معنای خاص این‌طور بیان شده که شرکت یکی از عقود مشخصی است که به همراه با انتشار در حق مالکیت ایجاد می‌شود

اشاعه چیست؟

با استناد به ماده ۵۷۱ قانون مدنی باید به این نکته اشاره کرد که شرکت به مجموعه‌ ای از حقوق مالکین متعدد در شی ء واحد به نو اشاعه است. این بدین معناست که اگر چند نفر بر یک شی ء به طور مشاع حقوقی داشته باشند شریک در آن مال بوده و از اجتماع آن ها شرکت بوجود می آید و برابر قانون مدنی شرکت یا اختیاری است یا قهری

قبل از تعریف بیشتر در مورد شرکت‌های اختیاری و یا قهری به نکته کوتاه در رابطه با تفاوت اشاعه با شرکت اشاره خواهیم داشت.
اشاعات در قانون مدنی آمده و عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شیء واحد به نحو مشاع بدون قصد کسب سود. ولی نباید به این موضوع بسنده کرد که هیچکونه منفعت مالی در اشاعه وجود ندارد،چون قاعدتاً مالی که سود و منفعت نداشته باشد، هیچ قیمتی نیز برای آن معین نمی‌شود.

شرکت اختیاری :

شرکت اختیاری به گونه ای است که تعدادی از اشخاص با میل و اراده شخصی خود اقدام به فراهم کردن سرمایه‌ای نموده و در موضوع مشخصی کاری راه می‌اندازند. و در سود زیان حاصله از کار با یکدیگر شریک می‌شوند.
شرکت‌های اختیاری در حال حاضر می‌توانند به سه طریق تشکیل و اقدام به فعالیت کنند.

  • در نتیجه یک عقد قراردادی مانند این موضوع که چند شخص با شراکت یکدیگر اقدام به خرید خانه‌ای یا زمینی کنند. یا در خرید مال و یا کالایی منقول با هم شریک باشند.
  • ترکیب اختیاری(امتزاج اختیاری) به این معناست که چند نفر اموال خود را که از یک نوع و از یک جنس می‌باشد، با یکدیگر مخلوط کنند و در زمان فروش آن با یکدیگر سهیم شوند. مانند این‌که چند شخص زمین‌هایی کنار هم داشته باشند و با یکدیگر یکی کنند و پس از ساخت و ساز، آپارتمان‌های آن را با یکدیگر سهیم شوند و بفروشند.
  • در نتیجه کاری که چند شخص مالی را قبول کنند. یعنی مانند این که چند نفر مالی را از کسی به طور مشاع از شخصی دیگر قبول کنند و در قبال آن کاری یا اموری مشخص را انجام دهند. در این صورت می‌توان گفت که همه این‌ افراد با یکدیگر در مال شریک هستند.
بیشتر بخوانید!
روش های مختلف در رابطه با دریافت کد فراگیر اتباع خارجی

شرکت قهری:

شرکت قهری به نوعی از شرکت می‌گویند که اراده افراد در تشکیل آن دخیل نیست و بلکه شرکت خود به خود به طور طبیعی یا قهری حاصل می‌شود. شرکت قهری خود از دو راه ایجاد می‌شود.

  • از طریق ارث
    اولین روش از طریق ارث است. یعنی فوت یکی از بستگان مانند پدر که در نتیجه فوت وی فرزندانش به طول قهری در اموال پدر خود شریک می‌شوند.
  • از طریق امتزاج
    روش امتزاج یعنی بدون اراده صاحبان مال، آن اموال با یکدیگر مخلوط و ترکیب شده است. مانند شرایطی که برای افرادی دزد به آنها می‌زند پیش می‌آید. بدین منظور که سارقی مقداری از اموال مشابه چند نفر را سرقت کرده و در جایی انبار می‌کند. .در این صورت آن چند شخص در مال شریک می باشند. به کلیه شرکت هایی که برابر قانون مدنی تشکیل می شود، شرکت مدنی گویند چه به طور قهری باشد.
    مشخصات بارز شرکت‌های مدنی

۱- شرکت مدنی شخصیت حقوقی ندارد.

۲- شرکاء شرکت مدنی به طور جمعی نمایندگی شرکت مذکور را به عهده دارند.

۳- موضوع شرکت مدنی معاملات غیرتجاری است.

۴- هدف شرکت مدنی انتفاع غیرتجاری است.

۵- شرکت مدنی لزوما دارای اقامتگاه نمی باشد.

۶- شرکت مدنی فاقد هرگونه تابعیت است.

سخن پایانی

شرکت‌های مدنی به طور کلی فاقد هرگونه تشریفات و شرایط مشخص شده در قانون تجارت هستند. این‌گونه شرکت‌ها بر اساس قانون مدنی تشکیل شده و موضوع بحث آن‌ها حقوق مدنی است.
با استناد به مواد ۵۷۱ تا ۶۰۶ قانون مدنی کشور باید به این نکته توجه داشت که تشکیل شرکت و نحوه اداره آن و روند هرگونه تقسیم اموال در این نوع از شرکت بررسی و توضیح داده شده است.
در نهایت از همراهی شما تا پایان این مقاله کمال تشکر را داریم. در صورت ایجاد هرگونه سوال برای شما می‌توانید از مشاوران دفتر ثبت شرکت‌ های‌ثبت کمال بهره را ببرد.

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۲

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *