شرکت مدنی به دو نوع تقسیم می شود: ۱- شرکت قهری یا طبیعی ۲- شرکت اختیاری
شرکت قهری شرکتی است که خواست و اراده افراد در تشکیل آن نقشی ندارد و به صورت طبیعی و قهری به وجود می آید. شرکت قهری به دو شکل ایجاد می شود:
الف) از طریق میراث که در این صورت به عنوان مثال فوت پدر موجب به ارث رسیدن اموال به فرزندان خواهد شد.
ب) از طریق مخلوط کردن یا امتزاج مال داران که اراده آنها دخیل نمی باشد.
در شرکت های مدنی اختیاری اراده افراد نقش مهمی دارد و افراد به صورت کاملا آگاهانه سرمایه ای را برای راه اندازی یک کسب و کار به کار می گیرند و سود و زیان حاصل از آن سرمایه را با یکدیگر شریک می شوند. شرکت اختیاری از سه طریق می تواند تشکیل شود. این راه ها عبارتند از: در نتیجه عقد، امتزاج اختیاری و یا در نتیجه قبول مال می باشند.
شرکت های مدنی و تجاری دارای تفاوت هایی اساسی می باشند که به آنها می پردازیم:
-در شرکت تجاری تنظیم روابط بین شرکت و شرکا اهمیت ویژه ای دارد و به همین دلیل ضمانت اجراهای متعددی تعریف شده است. قوانین شرکت های تجاری برای طرفین حتما باید اجرا شود در صورتی که در شرکت مدنی اراده و خواست طرفین اهمیت دارد و قانون خاصی برای آن تعریف نشده است.
-در شرکت تجاری زمانی که امور مربوط به ثبت و دیگر تشریفات انجام گرفت یک شخصیت حقوقی پدید می آید و وظایف مخصوص به خود را دارد، اما در شرکت مدنی شخصی به نام شخص حقوقی وجود ندارد و اموال بین شرکا تقسیم می شود.
-در صورتی که شرکای شرکت مدنی قادر به پرداخت دیون خود نباشند بستانکار می تواند به سراغ شرکای دیگر برود و از آن ها طلب حق داشته باشد در صورتی که در شرکت تجاری به دلیل این که شرکا هر کدام دارای استقلال می باشند بستانکار نمی تواند برای دریافت حق به دیگر شرکا مراجعه نماید.
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۳٫۵ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۱۰۶
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.