ثبت شرکت سهامی عام 

ثبت شرکت سهامی عام مانند سایر موارد ثبتی دارای شرایط و قوانین خاص خود است لذا در این مقاله سعی نموده ایم شما را با ثبت شرکت سهامی عام، مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی عام و… آشنا کنیم .

در موقع ثبت شرکت سهامی عام، سرمایه شرکت از پنج میلیون ریال نباید کمتر باشد.برای هر نوع ثبت شرکت ابتدا باید یک نام از طرف موسسین برای شرکت انتخاب شود.

 

تعریف شرکت سهامی عام

همان طور که در ماده ۴ قانون تجارت آمده سات شرکت سهامی عام ، نوعی از شرکت سهامی است که قسمت سرمایه آن از طریق فروش سهام به غیر موسسان یعنی مردم تأمین شود.شرکت سهامی عام در بورس اوراق بهادر داد و ستد می شود..در واقع عمده تفاوت شرکت سهامی با شرکت سهامی خاص در این است که در شرکت سهامی عام بر خلاف شرکت سهامی خاص که تمام سرمایه آن از طرف سهامداران تأمین می شود ، قسمتی از سرمایه از طریق فروش سهام به مردم تأمین می شود.

سازمان های بورس در بورس در بسیاری از کشورها معمولا شرکتهایی را می پذیرند که دارای سرمایه شرکت هایی را می پذیرند که دارای سرمایه و اعتبار قوی هستند.موسسان این گونه شرکتها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین می کنند.در این نوع شرکتها ، صاحبا سهام می توانند سهام خود را در بورس فروخته و در واقع مالکیت خود را به دیگران منتقل کنند.در شرکت سهامی عام ،نقل و انتقال آن سهام آسان است .تعداد شرکا در شرکت سهامی عام بیسار زیاد تر از سایر انواع دیگر شرکتهای تجاری  است ، شرکتهای سهامی عام معمولا برای فعلیتهای بزرگ اقتصادی و احداث صنایع سنگین مثل ذوب آهن ، خودروسازی و انجام امورمهم از قبیل تأسیس بانک ها ، شرکتهای بیمه ، استخراج معادن بزرگ و تجارت با کشورهای خارجی و غیره که با سرمایه های فردی کوچک امکان پذیر نمی باشد تشکیل می شوند.اکثر شرکتهای بزرگ دولتی نیز در قلب شرکتهای سهامی عام فعالیت کند.

شرایط لازم برای ثبت شرکت سهامی عام

الف) طبق ماده ۵ ل.۱٫ در موقع تاسیس شرکت سهامی عام ، سرمایه شرکتهای سهامی عام از پنج میلیون ریال نباید کمتر باشد. در صورتی که سرمایه شرکت ، بعد از تأسیس به هر علت از حداقل مذکور در این ماده کمتر شود باید ظرف یکسال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر اقدام به عمل آید یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکتها تجاری تغییر شکل یابد و گرنه هر ذی نفع می تواند انحلال آن را از دادگاه صلاحیت دار در خواست کند .هرگاه قبل از صدور رأی قطعی ، موجب درخواست انحلال ، منتفی گردد دادگاه رسیدگی را موقوف خواهد نمود.

بیشتر بخوانید!
مقررات تشکیل و ثبت شرکت تضامنی

ب)طبق ماده ۶ ل.ا. قانون تجارت ، برای تأسیس شرکت سهامی عام ،موسیسن باید اقلا بیست درصد سرمایه  را از طریق خود تعهد کرده و لااقل ۳۵% مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تأسیس ، نزد یکی از بانک های سپرده ، سپس اظهارنامه ای به ضمیمه طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام به امضای کلیه موسسین رسیده باشد در تهران به اداره ثبت شرکتها و در نقاطی که دایره ثبت شرکتها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاک محل تحویل و رسید دریافت کنند.

مراحل تأسیس و ثبت شرکت سهامی عام

برای هر نوع ثبت شرکت ابتدا باید یک نام از طرف موسسین برای شرکت انتخاب و پس از تأیید نام از طرف اداره ثبت شرکتها ، مدارک لازم برای ثبت شرکتها تحویل داده می شود ، در شرکت سهامی عام چون قسمتی از سرمایه شرکت از طریق فروش سهام تأمین می شود برای کار ابتدا باید پذیره نویسی سهام از طرف شرکت صورت پذیرد .طبق ماده ۱۰ قانون تجارت ،مرجع ثبت شرکتها پس از مطالعه اظهارنامه و ضمایه آن و تطبیق مندرجات آنها با قانون اجازه انتشار اعلامیه پذیره نویسی را صادر خواهد نمود.

اجازه پذیره نویسی ثبت شرکت سهامی عام

۱)دو نسخه طرح اعلامیه پذیره نویسی که به موسسین رسیده باشد

۲)دو نسخه اظهارنامه

۳)دو نسخه طرح اساسنامه که به امضاء موسسین رسیده باشد.

۴)تصویر برابر اصل مدارک احراز هویت

۵)اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه تعهدی (حداقل ۳۵%از ۲۰% سرمایه تعهد شده ) در حساب شرکت در شرف تأسیس

۶)اصل مجوز فعالیت در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.

۷)اصل مجوز فعلیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.

۸)تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نامهای پیشنهادی

مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی عام

۱)دو نسخه اساسنامه

۲)دو نسخه صورتجلسه

۳)دو نسحه صورتجلسه هیات مدیره

۴)ارائه اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت ۳۵%سرمایه شرکت

۵)واریز حق الثبت و حقوق دولتی

۶)ارائه اصل مجوز سازمان بورس و اوراق بهادر

 

” موسسه حقوقی های ثبت ، مرکز تخصصی انجام امور ثبتی”

 

 

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۰

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *