تعریف شرکت سهامی خاص

نوع دیگری از انواع شرکتهای تجاری که در  در قانون تجارت ایران به رسمیت شناخته شده شرکت سهامی خاص می باشد ،از آنجا که تشکیل شرکت سهامی عام تشریفات فراوانی دارد ، در موارد اصلاحی قانون تجارت ، برای امور ساده تری که تعداد سهامداران کمتر است نوعی شرکت سهامی در نظر گرفته شده که شرکت سهامی خاص نامیده می شود به بیان ساده تر ،شرکتی است که اساسا تمام سرمایه  های آن در مواقع تاسیس محتوا توسط خود موسسین تامین می شود به همین دلیل اینگونه شرکتها را سهامی خاص می گویند .شرکت سهامی خاص ویژگی دارد و از نامش پیداست شرکتی است که اشخاص خاص یعنی موسسن آن را تامین می کنند و نه غیر موسسین ،سایر اشخاص یعنی مردم اجازخ خرید سهام و پذیره نویسی راندارند پس شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه توسط افراد خاص(موسسین) تامین می شود.از این نوع شرکت در ایران استقبال زیادی شده و گرایش و علاقه فعالان اقتصادی به تاسیس و ثبت این نوع شرکت به نسبت سایر انواع شرکت ، بسیار بیشتر می باشد واکثر کارخانجات تولیدی در ایران که متعلق به اشخاص می باشد تحت عنوان شرکت سهامی خاص به ثبت رسیده اند.

ویژگی ثبت شرکت سهامی خاص

  1. شرکتهای سهامی خاص از انواع شرکتهای سرمایه است و مزیت اینگونه شرکتهای ای است که بر خلاف برخی شرکتها با فوت یکی از شرکا امکان انحلال شرکت وجود دارد در شرکت سهامی خاص ، فوت یا خروج یکی از سهامداران تاثیری در سرنوشت شرکت ندارد.
  2. در ماده ۴ ل.۱٫ آمده است و اینگونه تعریف شده است که شرکتی سهامی خاص در موقع تاسیس تمام سرمایه های آنها منحصرا توسط موسسین تامین می شود.
  3.  سهم الشرکه سهامی خاص بر خلاف شرکت سهامی عام ، سهام آن قابل داد و ستد در بورس اوراق بهادر نیست ولی توسط مردم براحتی قابل معامله است.هنگام تشکیل چنین شرکتی باید سرمایه آن در موقع تاسیس توسط موسسان تامین و بخشی از سرمایه در بانک سپرده گذاری باشد.
  4. در شرکت سهامی خاص بر خلاف شرکت تضامنی ،مسئولیت هریک از سهامداران در مورد بدهی های شرکت محدود به مبلغ سرمایه گذاری شده در شرکت است و در صورت عدم کفایت سرمایه ، ضامن پرداخت بدهی های شرکت از اموال شخصی خود نیستند.

 

شرکتهای سهامی خاص و با مسئولیت محدود چه تفاوتها و اشتراکهایی دارند:

  • در شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکاء حداقل ۲ نفر و در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل ۳ نفر می باشد.
  • حداقل سرمایه برای شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص یک میلیون ریال می باشد.
  • در شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقدا در یکی از شعب بانکها تودیع و گواهی مربوط ارائه و ۶۵% در تعهد سهامداران باشد.در شرکت با مسئولیت محدود باید کل سرمایه تحویل مدیر عامل شرکت شده  و مدیر عامل اقرار به دریافت نماید و ارائه گواهی بانکی دال بر انجام این امر ضرورت ندارد
  • انتخاب بازرس اصلی و علی البدل در شرکت سهامی خاص اجباری ولی در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
  • .مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال می باشد که قابل تمدید است و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت برای مدت نامحدود انتخاب می شوند و هم چنین متغیر خواهند بود که مدنی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر دارند.
  • انتخاب روزنامه کثیر الانتشار در شرکت سهامی خاص برای درج آگهی های دعوت شرکت در سهامی خاص الزامی و در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
  • شرایط احراز حد نصاب در مجامع عمومی در شرکت سهامی خاص سهل تر و در شرکت با مسئولیت محدود با توجه به نوع شرکت مشکل تر است.
  • مجامع عمومی در شرکت سهامی خاص توسط هیئت رئیسه ای مرکب از یک نفر رئیس و دو نفر ناظر و یک نفر منشی که از بین سهامداران انتخاب می شوند ، اداره می گردد.در شرکت با مسئولیت محدود مجامع عمومی شرکت توسط هیئت ناظر در صورتی خواهند بود که تعداد شرکاء از ۱۲ نفر بیشتر باشد.
  • در شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود افزایش سرمایه اختیاری است.
  • سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شود و شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشند.
بیشتر بخوانید!
نحوۀ درخواست مالک برای توقیف کالاهایی که مخالف حقوق وی می باشد

 

شرایط لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص

الف) در موقع تاسیس ،سرمایه شرکتهای سهامی خاص نباید از یک میلیون ریال کمتر باشد.سهامداران، باید کلیه سهام شرکت را تعهد نموده و گواهی بانکی مبنی بر تأدیه قسمت نقدی آن که نباید کمتر از ۳۵%  کل سرمایه را باشد را به مرجع ثبت شرکتها تسلیم نمایند.استغاده از وجود تأدیه شده به نام شرکت سهامی خاص در شرف تأسیس ممکن نیست مگر پس از به ثبت رساندن شرکت یا عدم ثبت شرکت پس از مهلت مقرر.

ب)شرکتهای سهامی خاص،نمی توانند سهام خود را برای پذیره نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادر یا توسط بانک ها عرضه نمایند و یا به انتشار آگهی و اطلاعیه و یا هرنوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت کنند.

ج) در شرکت سهامی خاص ، تعداد سهامداران نباید کمتر از سه نفر باشد.

د)موسسین شرکت،نسبت به کلیه اعمال و اقداماتی که به منظور تأسیس و به ثبت رساندن شرکت انجام می دهند مسئولیت تظامنی دارند.

مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص

۱)دو نسخه اصل از شرکت نامه

۲ )دو نسخه اصل از اساسنامه شرکت.

۳)دو نسخه اصل از متن صورتجلسه

۴) کپی شناسنامه و کارت ملی و کارت ملی اعضای هیئت مدیره و بازرسین و مدیر عامل

۵)شرکت سهامی خاص ۳۵% سرمایه نزد بانک به نام شرکت در شرف تاسیس واریز می گردد و ۶۵% در تعهد اعضا باقی می ماند.

۶) در صورتی که اشخاص حقوقی باشند، ارائه کپی آخرین روزنامه رسمی شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده(در سربرگ شرکت) و کپی شناسنامه و کارت ملی ودر صورت داشتن سهامدار خارجی برای اشخاص حقیقی ارائه کپی برابر اصل پاسپورت و برای اشخاص حقوقی ارائه گواهی ثبت شرکت نزد و همیچنین ارائه اصل ترجمه و وکالتنامه و اختیار نامه سهامدار خارجی

۸)ارائه گواهی عدم سوء پیشینه  کلیه اعضا(مراکز پلیس+۱۰)

۹)ارائه متن قرارنامه در متن صورتجلسه

۱۰)ارائه قرار نامه بازرس یا بازرسان در متن صورتجلسه

۱۱)ارائه اصل وکالتنامه یا کپی برابر اصل وکالتنامه

۱۲)ارائه اصل قیم نامه

۱۳)پرداخت فیش ۴۰۰۰۰ ریال به عنوان هزینه

 

 

 

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۴

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *