هفت نکته مهم در رابطه با انتخاب نام شرکت     

 

اولین قدم برای ثبت یک شرکت انتخاب نام مناسب برای شرکت است.در نگاه اول شاید انتخاب نام برای شرکت مسئله پیچیده‌ای نباشد. ولی همه چیز به انتخاب یک نام برای شرکت معطوف نمی‌شود، نام یک شرکت هویت یک آن است و به مانند پرچم یک کشور است، همچنین نام یک شرکت بهتر است مرتبط با نوع فعالیت شرکت باشد. ولی جدای از همه این موارد برای انتخاب نام شرکت قوانینی هم وجود دارید که در ادامه در ۷ نکته این قوانین را مرور خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.

 

  • نکته اول: مشابهت اسمی در نام شرکت 

به دلیل گسترش فعالیت‌های روز افزون در کشور تعداد شرکت‌های ثبت شده در کشور همواره در حال افزایش است، از این رو سازمان ثبت شرکت‌ها قوانین سخت گیرانه ای برای ثبت شرکت ایجاد کرده.
در ابتدا باید نامی انتخاب شود که توسط شخص دیگری به ثبت نرسیده باشد، و باید شخص متقاضی نامی انتخاب کند که اطمینان داشته باشد متمایز با نام‌های ثبت شده در اداره ثبت شرکت‌ها باشد.

  • نکته دوم : انتخاب اسم سه سیلابی

در انتخاب نام شرکت باید این نکته را توجه داشت که نام شرکت باید حتما سه سیلاب (بخش) باشد. در گذشته و سالهای پیشین شرکت‌ها می‌توانستند نام‌های یک سیلابی یا دوسیلابی انتخاب نمایند ولی با افزایش شرکت‌ها این سختگیری بیشتر شده و باعث شده که نام شرکت‌ها سه سیلاب باشند، هرچند می‌توان نام دو سیلابی هم انتخاب کرد مشورط به اینکه آن نام ثبت نشده باشد.

 

  • نکته سوم: معنی اسم شرکت 

مسئله مهم بعدی که اداره ثبت شرکت‌ها توجه بسیاری به آن دارد معنی اسمی است که برای شرکت انتخاب می‌شود.نام شرکت حتما باید دارای معنی مشخص فارسی و ریشه فارسی بوده و در یکی از فرهنگ نامه‌های زبان فارسی همچون فرهنگ نامه دهخدا،فرهنگ‌ نامه معین و فرهنگ نامه عمید وجود داشته باشد و حتما باید نام مورد نظر لاتین نباشد. مانند نام‌هایی مانند تل، تکنیک، که در حقیقت ریشه غیر فارسی دارند. همچنین ترکیب دوکبمه فارسی که تداعی کننده کلمه ای غیر فارسی باشد نیز نباید استفاده شود.

 

  • نکته چهارم:ارتباط با حوزه کاری شرکت

این نکته بیشتر از اینکه یکی از مشکلات در هنگام انتخاب نام برای شرکت باشد، یک کمک و مشاوره برای انتخاب نام شرکت می‌باشد. باید به این نکته توجه داشت که نام شرکت باید همخوانی و هماهنگی با موضوع فعالیت شرکت داشته و در تضاد با آن نباشد.

 

نام شرکت

 

  • نکته پنجم: محدودیت‌های اسمی برای ثبت شرکت

در موارد قبلی به این نکته نباید از نام های بیگانه استفاده کرد اشاره‌ای شد ولی در برخی موارد محدودیت‌هایی در رابطه با اسامی فارسی نیز وجود دارد مانند کلماتی همچون ایران، کشور، ملت، ملی و امثال این قبیل کلمات، دلیل ممنوعیت استفاده از این کلمات هم جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی است.

از دیگر محدودیت‌هایی که برای انتخاب نام وجود دارد اسامی و عناوینی که مختص تشکیلات دولتی و کشوری است می‌باشد. و ثبت اینگونه اسامی مورد تایید قرار نمی‌گیرد.

 

  • نکته ششم : اسامی نیازمند مجوز

در قوانین ثبت اسامی شرکت کلماتی وجود دارند که اجازه ثبت آن‌ها وجود دارد ولی باید مجوز‌هایی برای استفاده از آنها دریافت کرد.

بیشتر بخوانید!
برندهای مجاز و ممنوعه برای ثبت در ایران

استفاده از کلمات و اسامی ائمه و همچنین استفاده از نام های متبرکه در موسسات خیریه، فرهنگی و شرکت ‌های خدماتی زیارتی معطوف به اخذ مجوز لازم می‌باشد.

در موارد دیگر استفاده از کلماتی مانند بنیاد، انجمن، کانون، تشکل، بانک، بهزیستی، بهداشت، ارشاد، گمرک، تبلیغات، هنری، صندوق قرض‌الحسنه، لیزینگ و … در نام شرکت یا موسسه مورد نظر مستلزم اخذ مجوز مراجع ذیصلاح است.

در مورد شرکت‌های تعاونی باید به این نکته توجه داشت که ابتدا باید نام مورد نظر مورد تایید وزارت خانه قرار گیرد.و از طریق وزارت تعاون طی ارائه نامه ای جداگانه درخواست شود.

همچنین انتخاب اسم بر اساس محل یا شهر یا منطقه های گوناگون کشور در صورتی که شرکت مذکور در همان منطقه باشد در صورت تایید اداره ثبت شرکت‌ها امکان پذیر است

 

  • نکته هفتم: شرکت های دو ملیتی

در برخی موارد ممکن است دو یا چند شرکت ایرانی و خارجی قصد همکاری با یکدیگر را دارند.در این شرایط می‌توان نام شرکت کاملا خارجی یا قسمتی از آن خارجی و قسمتی دیگیر فارسی باشد که با ارائه مدارک به همراه ترجمه رسمی اوراق شرکت خارجی این امکان می‌پذیرد.

 

هفت نکته انتخاب نام برای شرکت مرور کردیم در ادامه تا حدودی با روند تایید نام شرکت آشنا خواهیم شد.

مهلت اعتبار اسم‌هایی که تایید شده اشخاص حقوقی که منجر به ثبت شرکت شده و در آگهی رسمی ثبت شرکت منتشر می‌شوند نامحدود است. در صورتی که نام مورد نظر مورد تایید قرار نگیرد و در آگهی ثبت شرکت ثبت نشود، صرفا سه ماه و برای شرکت های سهامی شش ماه از تاریخ اولیه مهلت می‌باشد.

ضمنا اگر که نام پیشنهادی توسط کارشناسان تعیین نام، رد شود نتیجه مورد نظر به متقاضی ارسال می‌گردد تا نام‌های جدیدی انتخاب، پیشنهاد و ارسال نماید.

در صورتی که متقاضی نسبت به نتیجه کارشناسی اعتراضی داشته باشد می‌تواند با ذکر دلایل خود در قالب فرم اعتراض، به مرجع ثبت شرکت‌ها ارائه داده تا بررسی شود تا در نهایت نتیجه نهایی به وی ابلاغ گردد. همچنین اگر در کارشناسی تعیین نام مرحله دوم نیز اسم مورد نظر رد شود متقاضی می‌تواند با ذکر دلایل فرم اعتراض خود مربوطه خود را به اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری ارائه دهد.

نظر مسئول تعیین نام اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری معمولا با استعلام از فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گرفته شده و نتیجه نهایی می‌باشد.

در این مقاله تا حدودی با مشکلات و قوانین انتخاب نام برای شرکت‌ها آشنا شدیم و در انتها باید این مسئله را توجه داشته باشیم که می‌توان برای مشاوره و راهنمایی برای انتخاب نام مناسب بهتر است با مشاوران تخصصی ثبت شرکت تماس گرفت و از راهنمایی‌های آنها نهایت بهره را برد، امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان کاربردی بوده و کمکی کوچک برای انتخاب مناسب نام برای شرکتتان باشد. از همراهی شما کمال تشکر را داریم

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۳٫۳ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۳

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *