استفاده از کارت بازرگانی علاوه بر مزایایی که دارد معایبی نیز خواهد داشت که میتوان به پرداخت مالیات ارزش افزوده و مالیات بر واردات کالا اشاره کرد. همچنین استفاده نادرست از کارت بازرگانی میتواند دردسر ساز شود.
از نظر قانون بعضی از اشخاص معاف از اخذ کارت بازرگانی هستند. اشخاصی که در زیر نامبرده شدهاند مشمول قانون معافیت از اخذ کارت بازرگانی هستند.
اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی شرایطی دارد و فرایند آن را از اشخاص حقوقی متمایز میکند؛ همچنین مدارکی نیاز است که باید تهیه و آماده ارائه شود.
حال نوبت اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی است؛ مانند اشخاص حقیقی اینجا نیز شرایط خاصی حاکم است و مدارکی مورد نیاز است.
تبصره ۱: دارندگان پروانه بهرهبرداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT از مراجع ذیربط مشروط به انقضای دو سال از تاریخ صدور پروانه، ازارائه مدرک فوق معاف میباشند.
تبصره ۲: افرادی که فاقد مدرک تحصیلی میباشند در صورتی که دارای معیارهای سنجش فعالیت در زمینه تجارت میباشند میتوانند مدارک مربوطه را جهت تکمیل پرونده و شرکت در کمیسیون به مدیریت واحد عضویت مراجعه نمایند.
تبصره ۳: افرادی که فاقد مدرک تحصیلی هستند اما ۳ سال سابقه عضویت در اتاق را دارند میتوانند با درخواست کتبی به مدیریت واحد عضویت مراجعه نمایند.
تبصره ۱: متقاضیانی که سن آنان ۵۰ سال تمام باشد از ارائه پایان خدمت معاف میباشند.
جهت دریافت کارت بازرگانی پس از تکمیل مدارکی که ذکر شد باید در سامانه اینترنتی شعب اتاق بازرگانی ثبتنام و مراحل مختلف اخذ کارت بازرگانی را بهصورت آنلاین پیگیری کنید.
اگر قصد دریافت کارت بازرگانی دارید میتوانید از کارشناسان ما مشاورههای لازم را دریافت نمایید. همچنین میتوانید تمامی امور مربوط به دریافت کارت بازرگانی را به کارشناسان ما بسپارید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در های ثبت تماس بگیرید.
میتوان قبل از اتمام اعتبار کارت بازرگانی را باطل نمود. ابطال کارت ممکن است بهصورت اختیاری یا اجباری باشد. اگر دارندگان حقیقی و حقوقی کارت بنا به هر دلیلی از داشتن کارت بازرگانی خود منصرف شوند؛ میتوانند با ارائه مدارک مورد نیاز به شعب اتاق بازرگانی، جهت ابطال کارت خود اقدام نمایند.
اما گاهی ابطال کارت بازرگانی به صورت اجباری رخ میدهد. درصورتیکه پس از صدور کارت بازرگانی مشخص شود که دارنده کارت، حائز شرایط یک یا چند بند نبوده، آن کارت بازرگانی باطل میشود.
وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز می تواند نسبت به ابطال کارت اقدام نماید. طبق ماده ۳۰ قانون گمرک، درصورتیکه شخص مرتکب قاچاق شود، به محکومیت موقت یا دائم عضویت در اتاق و ابطال کارت، محکوم خواهد شد.
در مواقع لزوم حتی میتوان کارت بازرگانی را تعلیق نمود؛ بهعنوان مثال درصورت مفقود شدن یا به سرقت رفتن کارت، مالک کارت میتواند جهت جلوگیری از سوء استفادههای احتمالی درخواست تعلیق کارت را نماید.
داشتن کارت بازرگانی خود بهتنهایی مشمول پرداخت مالیات نمیشود؛ بلکه درآمد دارنده کارت مشمول مالیات میشود. طبق ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم، میزان مالیات برای شخصیتهای حقیقی بر اساس درآمد مشمول مالیات آنها و برای شخصیتهای حقوقی معادل ۲۵ درصد درآمد آنها محاسبه میشود.
مبالغ و تعرفه های حق عضویت اتاق بازرگانی براي یکسال به شرح زیر می باشد:
ردیف | عنوان | توضیحات |
---|---|---|
1 | حق صدور کارت عضویت | 2/600/000 تومان |
2 | حق صدور کارت بازرگانی | 5/300/000 تومان |
به دلیل نوسان در تعرفه ها جهت اطلاع دقیق از هزینه صدور کارت بازرگانی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
۰۲۱۴۵۴۰۳
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۴ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۶۲
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.