دلایل رد ثبت برند یا علامت تجاری

برند یا علامت تجاری یکی از امکانات پرکاربرد برای شرکت‌ها و یا اشخاصی است که در زمینه‌های مختلف بازرگانی فعالیت دارند. افراد حقیقی و حقوقی در برخی موارد در هنگام ثبت نام برای برند خود دچار مشکلاتی ‌می‌شوند که باعث رد شدن برند از سوی اداره مرکزی مالکیت معنوی می‌شود.

در این مقاله سعی بر آن داریم که تمامی دلایل رد برند از سوی سازمان مذکور را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. تا انتهای این مطلب با ماهمراه باشید.

امروزه ثبت برند نسبت به گذشته بسیار سخت تر شده است. دلیل این موضوع هم آن است که بسیاری از افراد برند ثبت کرده و باعث شده قوانین هر روزه سخت تر شود. به همین دلیل ممکن است پس از ارائه درخواست ثبت برند، این برند توسط اداره مرکزی مالکیت معنوی رد شود. دلایل رد ثبت برند متفاوت است که در ادامه با چند مورد آن آشنا خواهیم شد.

دلایل رد ثبت برند یا علامت تجاری

 

۱-عدم رعایت در ویژگی علامت تجاری

یک علامت تجاری باید در راستای هدف کاری شرکت مذکور بوده و نشان دهنده نوع فعالیت آن شرکت یا مجموعه باشد. در علامت تجاری همواره باید از نوآوری و خلاقیت بهره کامل برد. علامت تجاری نباید مشابه علامت  ثبت شده در سازمان باشد. در غیر این صورت برند توسط کارشناس مورد نظر رد خواهد شد.

۲- واضح بودن برند

یک علامت تجاری باید دارای شفافیت در طراحی بوده و به وضوح منظور از نوع کسب و کار در آن مجموعه را به مخاطب برساند. برند نباید گمراه کننده باشد و یا شباهتی به برندهای هم دسته خود داشته باشد. در صورتی که این موارد در طراحی برند رعایت نشود برند توسط اداره مرکزی مالکیت معنوی رد خواهد شد.

برند باید به گونه ای طراحی شود که متمایز از شرکت‌های همکار بوده و توسط مخاطب کاملا به عنوان یک برند متفاوت شناخته شود.

۳- مقررات قانونی ثبت برند

برند باید مطابق با ظوابط و مقررات قانونی شرح داده شده در قوانین ثبت برند تنظیم شده و تقاضانامه باید بر اساس آن تسلیم اداره مذکور گردد. در صورتی که این مقررات رعایت نشود امکان ثبت برند برای افراد وجود نخواهد داشت.

۴- مقررات شرعی و عمومی

علامت تجاری در کشور باید همواره مطابق با قوانین شرعی و عمومی بوده و همواره از آن تبعیت کند. متقاضیان برای ثبت برند باید از کلمات و یا تصاویری که مغایر با هنجارهای کشور هست خودداری کنند.
ضمناً متقاضیان نباید از نشان‌های نظامی، پرچم، نشان‌های مملکتی و یا نام‌های دولتی در طراحی برند استفاده کنند.

از دیگر ممنوعیات در رابطه با این موارد می‌توان به سازمان‌های دولتی بین المللی و کلیه سازمان‌های دولتی اشاره کرد. البته طبق ماده ۳۲ قانون ثبت علائم تجاری در صورتی که سازمان ذی‌ربط اجازه استفاده را به متقاضی دهد این موضوع بلامانع است، ولی در غیر این صورت این موضوع توسط اداره مالکیت معنوی رد خواهد شد.

بیشتر بخوانید!
شرایط ثبت شرکت تعاونی مسکن و روند ثبت آن

۴- عدم تطابق در طبقه کالایی مورد نظر

علامت تجاری صرفا در طبقه مورد نظر مشخص شده در اظهارنامه باید طراحی و ارائه شود. و نشان گر کالای مورد نظر در آن طبقه باشد.

۵- عدم استفاده از اشکال هندسی و رنگ

علامت تجاری معمولا دارای طراحی هندسی هستند ولی استفاده از اشکال ساده هندسی مانند خط مستقیم و یا رنگ‌های عادی که هیچ خلاقیتی در آن به کار نرفته باشد مورد تایید سازمان نیست. همچنین

روند اعتراض به رد ثبت برند تجاری

در صورتی که برند متقاضی توسط سازمان اداره مالکیت معنوی رد شود می‌توان با ارائه مستندات و تنظیم آن اقدام به اعتراض به رد شدن برند کند. به این ترتیب که کارشناس پس بررسی ابتدایی اظهارنامه و ضمایم آن در صورتی که نقصی در پرونده وجود داشته باشد از طریق ایمیل به متقاضی این موضوع اعلام می‌شود، تا متقاضی نسبت به تغییرات و اعلام اعتراض خود اعلام کند.

پس از ارسال نامه الکترونیکی توسط کارشناس به ایمیل متقاضی، ۳۰ روز مهلت برای متقاضی وجود دارد که اطلاعات مندرج در اظهارنامه و مدارک خود را تصحیح و تکمیل کند. اگر در این زمان مقرر شده متقاضی نسبت به تغییرات اقدام نکند کل اظهارنامه منتفی خواهد شد.

پس از تکمیل و اصلاح اظهارنامه و ضمایم آن متقاضی باید با درخواست پاسخ به اخطار رفع نقص در قسمت خدمات الکترونیک گزینه ثبت انواع درخواست اعم از رفع نقص، پرداخت حق الثبت، تمدید، انتقال و… درخواست موردنظر را تکمیل و با ضمیمه کردن ضمایم آن را از طریق سامانه ارسال نماید.

 

در پایان باید به این نکته اشاره کرد که روند ثبت برند دارای پیچیدگی‌هایی است هر روزه ممکن است بر قوانین و مقررات آن افزوده شده باشد بدون آنکه متقاضی از این موضوع اطلاعی داشته باشد. به همین منظور ما به شما پیشنهاد میکنیم برای ثبت برند خود از دفتر ها‌ثبت مشاوره و کمک بگیرید. با تشکر از شما برای همراهی تا نتهای این مقاله

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۳٫۵ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۴

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *