در رابطه با بازرس شرکت باید بیان کرد که این دسته از افراد باید همواره ضمن ارائه گزارش خاصی، حاوی جزئیات معامله، نظر خود را درباره چنین معامله ای به همان مجمع تسلیم کند. در رابطه با این معاملات باید گفت که این معاملات دقیقا همان مواردی است که با شرکت و یا به حساب شرکت به طور مستقیم توسط خود مدیرعامل شرکت سهامی یا به شکل غیر مستقیم و از طریق واسیه صورت میگیرد.
در ادامه باید توضیح داد که بر اساس ماده ۱۲۹ قانون تجارت کشور در زمان تصویب مجمع، عضو هیئت مدیره یا مدیرعامل ذینفع حق ندارد.
از جمله تفاوت های این نوع معاملات با معاملات ممنوع باید به مفاد ماده ۱۳۲ اشاره کرد، در این ماده بیان شده است که حتی در صورتی که مجمع عمومی معامله را تصویب نکند، معامله نسبت به اشخاص ثالث صحیح است.
البته در رابطه موضوع یاد شده باید اعلام کرد که این موضوع در زمانی درست است که معامله دچار تدلیس و اقلب شخص ثالث باشد.همچنین مسئولیت ضرر و زیان ناشی از معاملاتی که اعضای هیئت مدیره اجازه داده اند، بر عهده کسانی از آن ها که به آن رای داده اند.در رابطه با این مطلب در ماده۱۳۰ قانون تجارت گفته شده است که کلیه این افراد نسبت به ضرر زیان وارده به صورت تضامنی مسئول جبران ضرر شرکت هستند.
در آخر باید به این نکته توجه داشت که در صورتی که به مدیرعامل یا مدیر توسط هیئت مدیره اجازه داده نشود که معامله را انجام دهند، و معامله انجام معامله قابل ابطال است. همچنین باید ذکر کرد که مجمع عمومی آن معامله را تصویب نکرده باشد.
برای ابطال معامله تا مدت زمان سه سال از تاریخ مشخص شده برای انقضا معامله و در صورتی که معامله مخفی باشد سه سال پس از کشف آن از دادگاه صلاحیت دار به عمل می آید.
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۴٫۱ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۹
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.