هر شرکت تجاری برای انجام فعالت تجاری خود نیازمند اقامتگاه اصلی شرکت است، ولی باید این اقامتگاه دارای شرایطی بوده تا از نظر قانونی شرکت دچار مشکلاتی نشود.
طبق ماده ۱۰۰۲ قانون مدنی کشور ، اقامتگاه، به محلی گفته میشود که شخص در آن جا سکونت داشته و مرکز مهم امور او نیز در آن جا باشد اگر محل سکونت شخص غیر از مرکز مهم امور او باشد مرکز مهم امور او اقامتگاه محسوب است، در ادامه باید اشارع کرد که اقامتگاه اشخاص حقوقی مرکز عملیات آن ها خواهد بود، پس با این تفاسیر مرکز مهم امور، اقامتگاه محسوب می شود، لازم به توضیح است که در قانون مدنی برای اقامتگاه شرکت های تجاری مواردی را مشخص کرده است.
در همه شرکت های تجاری شرکاء باید در هنگام عقد قرارداد شراکت برای تشکیل شرکت، محل تشکیل جلسات، محل اجرای موضوع فعالیت شرکت و… را تعیین و مشخص کنند،این موضوع از آن جهت مهم است که اهمیت حفظ حقوق اشخاص ثالث ایجاب می نماید که تعیین مکانی تحت عنوان اقامتگاه برای ایجاد شرکت تجاری الزامی شمرده شود.
برای انتخاب محلی برای شرکت تجاری باید نکاتی که قانون آن را مشخص کرده رعایت شود، به عبارت دیگر برای دفاع از حقوق اشخاص ثالث در برابر شخصیتی که فاقد وجود مادی است منطقی به نظر می رسد که اجازه ایجاد شرکت تجاری بدون تعیین اقامتگاه داده نشود.
برای تابعیت بهتر است نگاهی حقوقی به موضوع داشته باشیم، در عمل تابعیت یک رابطه سیاسی و یک رابطه معنوی است چون هم حق حاکمیت سیاسی را در نظر دارد و هم کشور را از نظر هدف ها و عادات و رسوم مشترکی دارند که به یک دولت پیوند می دهد.
بر اساس ماده ۱۳۱۰ قانون تجارت هر شرکتی در ایران تشکیل شود و مرکز اصلی آن در ایران باشد، ایرانی محسوب میگردد. ضمناً در ماده یک همین قانون آمده است که در تابعیت ایرانی یک شرکت باید مواردی مورد تاییدقرار گیرد.
۱- شرکت در ایران تشکیل شده باشد.
۲- مرکز اصلی شرکت در ایران باشد.
در نهایت باید گفت که بر اساس ماده ۵۹۱ قانون تجارت کشور تمامی اشخاص اشخاص حقوقی تابعیت مملکتی را دارند که اقامتگاه آن ها در آن کشور است.
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۱ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۱
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.