برای تبدیل موسسات غیر تجاری به شرکت های تجاری، دو راه وجود دارد یکی از این روش ها اختیاری و دیگری روشی است اجباری، در ادامه تفاوتهای این دو را با یکدیگر مورد بررسی قرار خواهیم داد.
در قوانین کلی در حوزه شرکت ها و موسسات در ایران، اصول اساسی و یکسانی وجود ندارد. به طور مثال قانون در برخی موارد تبدیل شرکت را به وضوح صراحت پیش بینی کرده و در موارد دیگر نسبت به آن اختیار کرده است.
از جمله این موارد میتوان به تبدیل شرکت تضامنی به سهامی را عنوان نمود، که به طور خیلی واضح شرایط و تبدیل این شرکت ها را پیش بینی کرده است.
درست است که تبدیل موسسات به شرکت تجاری امری است اختیاری، ولی در یک مورد قانون به صراحت حکم به تبدیل اجباری شرکت داده است.
طبق مادده ۵ قانون تجارت کشور در صورتی که سرمایه شرکت سهامی تحت هر شرایطی از مقدار حداقل ذکر شده کمتر شود، کلیه شرکاء باید طی مدت زمان یک سال نسبت به افزایش سرمایه شرکت اقدام کنند یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکت های مذکور در قانون تجارت تبدیل شود. لازم به ذکر است که پیروی نکردن از این قانون به خلاف قوانین بوده و هریک از شرکاء در شرکت این امکان را دارد که از طریق دادگاه اقدام به انحلال شرکت کند.
برای این موضوع باید گفت که به طور کلی شرایط تبدیل شرکت را میتوان به دو دسته متفاوت تقسیم کرد، شرایط مشترک و شرایط اختصاصی که در ادامه تفاوت این دو را بررسی خواهیم کرد.
در قانون برای تبدیل شرکت شرایطی را عنوان کرده است که همگی الزامی است از جمله موارد زیر
در صورتی که به طور اختصاصی در مبحث تبدیل هر شرکت مورد اشاره قرار بگیرد، به عنوان مثال شرکتی که دو سال از تاریخ ثبت شرکت گذشته و دو ترازنامه تنظیم شده باشد، یا در ارکان اصلی شرکت تغییر به وجود آمده باشد یا در زمانی که ضرورتی برای پذیره نویسی صورت گیرد.
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۳٫۸ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۴
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.