یکی از مهم ترین و با ارزش ترین مواردی که در یک کسب و کار اهمیت دارد بحث برند می باشد. به دلیل رقابت هایی که در بازار وجود دارد صاحبان شرکت ها به دنبال راه هایی برای روابط بلند مدت مشتریان با سازمان و منحصر به فرد و ویژه شدن می باشند. با داشتن یک برند معتبر، شرکت می تواند در تنگناهایی که در بازار به وجود می آید دوام آورد و موفق باشد. در واقع برند یک ابزار استراتژیک برای توسعه یک سازمان است. برای ثبت شرکت، ثبت برند از مهم ترین کارهایی است که باید به آن پرداخت. در این مطلب به بحث برندینگ و تعریف برند و انواع آن خواهیم پرداخت.

تعریف برند:

تعریفی که انجمن بازاریابی آمریکا از برند ارائه داده است به این صورت است: نام، طرح، نماد، عبارت یا هر خصوصیت دیگری است که خدمات یا فروشنده یک محصول خاص را مشخص می کند و باعث متمایز شدن آن از محصولات دیگر می گردد. برند این توانایی را دارد که آگاهی مصرف کننده را نسبت به یک محصول بالا ببرد و از این طریق به رشد سهم آن در بازار کمک کند. همچنین برند می تواند با ایجاد حس تعلق خاطر و جلب اعتماد مصرف کنندگان، آنها را به تکرار خرید محصول تشویق کند. در واقع می توان گفت که برند دارای ارزش اعتباری و اجتماعی بالایی می باشد و وفاداری مصرف کنندگان نسبت به یک برند از موضوعاتی است که شرکت ها و سازمان های مختلف به دنبال آن هستند. برند می تواند تصمیم گیری مصرف کنندگان و مشتریان را راحت تر کند و باعث صرفه جویی در زمان آنان خواهد شد. موضوع برند از زمان قرن ۱۶ میلادی زمانی که بسته بندی کالاهای مختلف صورت می گرفت به وجود آمد و امروزه به عنوان یک موضوع بسیار مهم در بحث بازاریابی و ثبت شرکت وجود دارد.

برندسازی یا برندینگ چیست؟

برندینگ در واقع نوعی دانش است که برای افزایش اعتبار یک برند یا نام تجاری می کوشد و ارزش آن کسب و کار را بالا می برد. برای برند سازی بحث های مختلفی را باید مد نظر قرار داد که از این مباحث می توان به انتخاب یک نام برای برند مورد نظر، طراحی لوگو و انتخاب رنگ برای آن، ساخت یک طبقه بندی جدید، روابط عمومی، بازاریابی، تبلیغات موثر و موارد دیگر اشاره کرد. هدفی که برندینگ دنبال می کند این است که یک محصول یا تجارت خاص را از رقبایی که دارد متمایز کند. در فرایند برند سازی پارامترهای مختلفی مانند برنامه، زمان و هزینه در نظر گرفته می شود و به باالا رفتن سطح کیفی برندها کمک می کند. در بحث برند سازی افراد مختلفی در تخصص های متنوع مانند جامعه شناسی، ارتباطات، انسان شناسی، عکاسی، طراحی گرافیک و … فعالیت می کنند تا در نهایت خروجی مناسبی را برای سازمان مورد نظر داشته باشند.

بیشتر بخوانید!
چگونگی شناسایی آورده شرکاء در شرکتهای سهامی

دسته بندی برند:

برند انفرادی: 

شرکت ها و سازمان ها می توانند برای هر کدام از محصولاتی که تولید می کنند یک برند مخصوص به خود داشته باشند.

برند شرکتی:

برند شرکتی که با نام برند سازمانی نیز مطرح می شود یکی دیگر از انواع برند می باشد. فعالیت هایی که در حوزه برند شرکتی هستند به دلیل دامنه ئسیع تری که دارد بسیار گسترده از برند انفرادی می باشد. زمانی که یک شرکت محصولات مختلفی را تولید می کند باید از برند شرکتی استفاده کرد. از برند شرکتی برای ساخت یک هویت شرکتی استفاده می شود. شرکت هایی مانند سامسونگ، نستله، فیلیپس و … با استفاده از برند شرکتی توانسته اند به موفقیت های بسیار بزرگی دست یابند.

برندینگ فامیلی:

برخی از شرکت ها برای گروهی از محصولات خود یک برند ویژه طراحی می کنند و مجموعه ای از محصولات خود را با یک نام خاص به بازار معرفی و عرضه می کنند که به این سیستم برندینگ فامیلی می گویند.

برندینگ طیفی:

نوع دیگری از برندینگ، برندینگ چتری می باشد که معمولا برای مواردی استفاده می شود که شرکت ها خرده فروشی دارند. شرکت oral-B یکی از شرکت های معروفی است که با استفاده از برندینگ طیفی، طیف متنوعی را از محصولاتی که در حیطه بهداشت دهان و دندان هستند پوشش می دهد.

 

ویژگی های یک برند خوب:

  • برند باید ساده و قابل درک باشد.
  • برند باید بتواند کیفیت و مشخصات محصول مورد نظر را به خوبی بیان کند.
  • برند باید به گونه ای باشد که بتوان برای آن تبلیغات را انجام داد.
  • برند باید قابلیت ثبت را داشته باشد.
  • برند باید به گونه ای باشد که آن را بتوان تنها به یک شکل تلفظ کرد.

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۱

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *