تعریف شرکتهای سهامی

شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغی اسمی سهام آنها است بنابراین میتوان استنباط کرد که:

۱)شرکت سهامی تنها شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و به صاحبان سرمایه اصطلاحا “صاحبان سهام باشد و فقط اسم شرکت ((سهامی)) ماهیت آن است.

۲)تقسیم سرمایه به سهام موجب موجب تسهیل نقل و انتقال سهام می باشد.بنابراین می توان گفت اوراق سهام شرکتهای سهامی شامل اوراق قابل انتقال اعم از با نام و بی نام می باشد.

۳)در شرکتهای سهامی برخلاف شرکتهای تضامنی و نسبی ،مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی هریک از آنها است . ولی به طور خلاصه میتوان گفت که در شرکتهای شهامی دو نوع قیمت داریم،قیمت اسمی سهامی و قیمت واقعی سهام .قیمت اسمی ، مبلغی است که در بدو تاسیس شرکت برای یک سهم شرکت تعیین می شود.قیمت واقعی هرسهم مبلغی است که پس از شروع فعالیت شرکت و براساس سوددهی یا زیان دهی فعالیت شرکت و افزایش یا کاهش دارایی شرکت تعیین می شود که ممکن است از قیمت اسمی بیشتر یا کمتر کمتر باشد ولی معمولا باید بیشتراز مبلغ اسمی باشد و لذا مبلغ واقعی سهام متغیر می باشد.

حال پس از شناساییقیمت اسمی سهام بایستی گفت که مسئولیت سهامداران فقط به میزان مبلغ اسمی سهام است که در شرکت دارند مه به میزان قیمت واقعی سهام .لذا اگر سهامدار تمام مبلغ اسمی سهام خود را پرداخت نموده باشد،دیگر هیچگونه مسئولیتی در قبال شرکت و طلبکاران آن ندارد.ولی اگر قسمتی از مبلغ اسمی سهام خود را هنوز پرداخت نکرده باشند فقط به میزانی که از مبلغ اسمی سهام خود پرداخت ننموده است در مقابل شرکت و طلبکاران آن مسئولیت دارد.بنابراین با ملاحظه میزان مسئولیت صاحبان سهام در شرکتهای سهامی می توان گفت که مسئولیت صاحبان سهام در شرکتهای سهامی با مسئولیت شرکاء در شرکت با مسئولیت محدود تماما یکسان است.

موضوع شرکتهای سهامی

استثنائا موضوع شرکتهای سهامی می تواند امور غیر بازرگانی نیز باشد در حالی که در سایر شرکتهای تجارتی موضوع شرکت بایستی امور بازرگانی و تجارتی مندرج در ماده ۲ ق.ت باشد(طبق این ماده آمده است که شرکتهای سهامی شرکت بازرگانی محسوب می شود ولو اینکه موضوع عملیات آن امور بازرگانی نباشد).

ظاهرا با وضع ماده ۲ مزبور انجام کلیه فعلیتها در قال شرکت سهامی مجاز است ولی بایستی گفت تشکیلات و موسسات غیر تجارتی مندرج در ماده ۵۸۴ ق.ت نمی توانند در قالب شرکت سهامی تشکیل شوند و طبق ماده ۱ آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجارتی مصوب ۱۳۳۷ مقصود از تشکیلات و موسسات غیر تجارتی مذکور در ماده ۵۸۴ قانون تجارت کلیه تشکیلات و موسساتی هست که برای مقاصد غیر تجارتی از قبیل امور علمی وادبی و امثال آن تشکیل می شود.

بیشتر بخوانید!
ثبت تاسیس شعبه و نمایندگی خارجی

انواع شرکتهای سهامی

شرکت های سهامی به دو دسته تقسیم میوند:۱)شرکت سهامی خاص۲)شرکت سهامی عام . هر چند اغلب مقررات حاکم بر هر دو یکسان است ولی با این حال در مرحله تشکیل و ثبت و افزایش و کاهش سرمایه و سایر موارد دارای احکام متفاوتی است.

شرکتهای سهامی خاص

شرکتی است که اساسا تمام سرمایه  های آن در مواقع تاسیس محتوا توسط خود موسسین تامین می شود به هیم دلیل اینگونه شرکتها را سهامی خاص می گویند .شرکت سهامی خاص ویژگی دارد و از نامش پیداست شرکتی است که اشخاص خاص یعنی موسسن آن را تامین می کنند و نه غیر موسسین ،سایر اشخاص یعنی مردم اجازخ خرید سهام و پذیره نویسی راندارند پس شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه توسط افراد خاص(موسسین) تامین می شود.

 

مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص

 

۱)دو نسخه اصل از شرکت نامه

۲ )دو نسخه اصل از اساسنامه شرکت.

۳)دو نسخه اصل از متن صورتجلسه

۴) کپی شناسنامه و کارت ملی و کارت ملی اعضای هیئت مدیره و بازرسین و مدیر عامل

۵)شرکت سهامی خاص ۳۵% سرمایه نزد بانک به نام شرکت در شرف تاسیس واریز می گردد و ۶۵% در تعهد اعضا باقی می ماند.

۶) در صورتی که اشخاص حقوقی باشند، ارائه کپی آخرین روزنامه رسمی شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده(در سربرگ شرکت) و کپی شناسنامه و کارت ملی ودر صورت داشتن سهامدار خارجی برای اشخاص حقیقی ارائه کپی برابر اصل پاسپورت و برای اشخاص حقوقی ارائه گواهی ثبت شرکت نزد و همیچنین ارائه اصل ترجمه و وکالتنامه و اختیار نامه سهامدار خارجی

 

شرکتهای سهامی عام

شرکتی است که موسسین آنها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند.بنابراین همانطور که از نامش پیداست شرکتی است که عمومیت دارد و مردم حق خرید شرکت را دارند، بنابراین تنها موسسین نمی توانند سرمایه را خود تامین کنند دیگر شرکت سهامی عام نیست و سهامی خاص است.

مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی عام

۱)دو نسخه طرح اعلامیه پذیره نویسی

۲)دو نسخه صورتجلسه

۲)دو نسخه اظهارنامه

۳)دونسخه طرح اساسنامه

۴)تصویر برابر اصل مدارک احراز هویت

۵)اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه تعهدی

۶)اصل مجوز فعالیت

۷)اصل مجوز اولیه از سازمان بورس و اوراق بهادر

۸)معرفی نامه و کپی شناسنامه و کارت ملی نمایندگان

۹)واریز حق الثبت و حقوق دولتی

 

” موسسه حقوقی های ثبت ، مرکز تخصصی انجام امور ثبتی

 

 

 

 

 

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۰

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *