تفاوت ثبت برند در ترکیه و امارات

کشورهای امارات متحده‌عربی و ترکیه جز کشورهای آسیایی می‌باشند که در چند سال اخیر رشد اقتصادی آن‌ها در کشورهای اروپایی و امریکایی هم سره زبان‌ها افتاده است. لازم به ذکر است کشور ترکیه به ۲بخش آسیایی و اروپایی تقسیم می‌شود.

ثبت برند چیست؟

در جهان امروز با رشد تکنولوژی و صنعت افراد می‌کوشند تا خدمات و محصولات خود را به خریداران، مشتریان و مخاطبان خود ارائه دهند. در کنار این عرضه کالا و خدمات آن‌ها می‌کوشند تا فعالیت‌های تجاری و صنعتی خود را به مخاطبان به بهترین شکل نشان دهند و آن‌ها را در ذهن مشتریان و مصرف‌کنندگان ثبت کنند. تبلیغات محیطی، رسانه‌های ارتباط جمعی از راه‌های تبلیغاتی است که انجام می‌دهند.
اما یک راه دیگری هم وجود دارد تا شما نوع فعالیت اقتصادی خود و اصالت کاری خود را شرح دهید. اگر بخواهیم واضح‌تر بیان کنیم باید بگوییم ثبت برند به‌منظور ایجاد تفاوت میان افراد، محصولات و خدمتشان از یکدیگر به‌کار می‌رود.

این علامت تجاری یا برند معرف اصلی افراد و شرکت‌های سازنده کالاها، فروشنده محصولات و یا ارائه دهنده خدمات می‌باشد. استفاده از برند و یا علامت تجاری مزایای بسیاری دارد که نمونه کوچکی از آن را در بالا بیان کردیم.

 

مزایای ثبت برند :

ثبت برند این امکان را سبب می‌سازد که مالکیت استفاده از آن برند یا علامت تجاری در انحصار و اختیار مالک آن قرار می‌گیرد و از امکان هرگونه سواستفاده افراد سودجو جلوگیری می‌کند.

افرادیکه قصد صادرات محصولات خود به کشورهای دیگر را دارند با ثبت برند می‌توانند با خیال آسوده صادرات محصولات خود را به کشورهای دیگر آغاز کرده و همچنین از هر شخص یا نهادی که از آن برند یا مشابه آن استفاده کرده در دادگاه علیه وی طرح شکایت مطرح کنند و از حق خود دفاع کنند.

در ادامه به اختصار مزایای ثبت برند را برای شما عنوان می‌کنیم :

  • جلوگیری از سوءاستفاده از محصولات و خدمات شما
  • شناسایی محصول و خدمات شما برای مشتریان شما و ایجاد تمایز
  • شناساندن و به شهرت رساندن محصولات و یا خدمات خود بصورت بازاریابی
  • داشتن حق امتیاز و اعطای نمایندگی به اشخاص ثالث
  • ایجاد دارائی با بالا رفتن ارزش و شهرت برند و امکان فروش آن دراین صورت
  • استفاده از وام و تسهیلات بانکی

 

تفاوت ثبت برند در امارات و ترکیه

طبیعی است که در سیستم اداری هر کشور تفاوت‌هایی وجود دارد. تفاوت‌های نظام ساختاری هر کشوری در مقایسه کشور دیگر تفاوت بین دو فرهنگ، ریشه، حکومت، اعتقاد، نظام پولی و مالی و سبک زندگی آن‌ها را نشان می‌دهد.

این تفاوت‌ها در هر نقطه ایران کاملا عادی می‌باشد و این در امر ثبت برند هم بصورت طبیعی دیده می‌شود.
دو کشور امارات و ترکیه از لحاظ زیادی تفاوت‌هایی باهمدیگر دارند. روند ثبت برند در این دو کشور که از در گروه کشورهای اقتصادی با ضریب اطمینان بالا وجود دارند، متفاوت است. در ادامه به معرفی کلی این کشورها و رند ثبت برند در هرکدام از این کشورها می‌پردازیم.

امارات متحده عربی                  

قبل از پرداختن به تفاوت ثبت برند در امارات و ترکیه، نگاهی کلی به کشور امارات خواهیم پرداخت.

امارات متحده عربی کشوری است در جنوب غربی قاره آسیا و در شرق شبه جزیره عربستان می‌باشد.امارات متحده عربی، اتحادی از هفت شیخ نشین کوچک  به نام‌های ابوظبی، دبی، شارجه، عجمان، فجیره، راس‌الخیمه و ام‌القوین تشکیل شده است.

امارات یکی از بزرگترین ذخایر نفتی دنیا را در اختیار دارد.
تولید ناخالص سرانه نفت امارات در حد ثروتمندترین کشورهای اروپای غربی است. اقتصاد امارات متحده عربی در میان سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس توسعه یافته ترین اقتصاد در بین کشورهای عربی را دارا می‌باشد.

امارات دارای دومین اقتصاد بزرگ کشورهای عربی و چهارمین صادر کننده نفت در جهان می‌باشد.

نوع حکومت امارات مشروطه سلطنتی فدرال می‌باشد.
همچنین زبان رسمی آن‌ها عربی است ولی زبان‌های انگلیسی، فارسی ، اردو و هندی هم دراین کشور کاربرد دارد.پایتخت امارات شهر ابوظبی می‌باشد واژه امارات به معنی شیخ‌نشین یا امیرنشین است.

امارات جایگاه سوم بازارهای صادراتی ایران را دارا می‌باشد.

ثبت برند در امارات با توجه به قوانین این کشور انجام می‌شود که ما به آن خواهیم پرداخت.

 

قوانین ثبت برند در امارات

 

طبق قوانین امارات متحده عربی برای ثبت برند یا علامت تجاری باید شخصا و یا توسط وکیل خود به صورت حضوری اقدام به گذراندن مراحل قانونی ثبت نمایید.

 

مدت زمان ثبت برند در امارات

مدت زمان مورد نیاز جهت ثبت از زمان عقد قرارداد و تحویل مدارک طبق قوانین ثبت علامت تجاری در امارات حدود  ۱۲ ماه می‌باشد.

قانون حاکم بر ثبت برند در امارات

قانون حاکم بر ثبت برند در امارات، قانون شماره ۳۷ علامت تجاری امارات متحده عربی مصوب سال ۱۹۹۲ با اصلاحات قانون شماره ۱۹ مصوب سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۲ می‌باشد.

طبق قانون ثبت برند در امارات متقاضی برند می‌تواند با استناد به قانون فدرال شماره ۳۷ سال ۱۹۹۲ در خصوص علامت‌های تجاری امارات با اصلاحات سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۲ در امارات علامت تجاری در امارات خود را ثبت کند

 

تعریف علامت تجاری در امارات

طبق این قانون نام‌ها، کلمات،  امضا‌ها، حروف، شکل‌ها، نقاشی‌ها، تبلیغات، و بسته‌های محصولات و هر چیزی که ترکیبی از چند عنصر دیگر باشد را به‌عنوان علامت تجاری قابل ثبت است، بشرطی‌که با محصول خاص همراه باشد.

بیشتر بخوانید!
شرایطی که برای استقراض سهام در شرکت های سهامی وجود دارد

 

مدت اعتبار برند(علامت تجاری) در امارات

طبق قوانین امارات اعتبار برند یا علامت تجاری پس از صدور گواهینامه ۱۰ سال می‌باشد.لازم به ذکر می‌باشد پس از پایان این مدت، اعتبار برند یا علامت تجاری قابل تمدید خواهد بود.

 

متقاضیان واجد شرایط ثبت برند در امارات

شاید این سوال برای شماهم مطرح باشد که چه کسانی واجد شرایط دریافت ثبت برند در امارات هستند.درذیل به این موضوع خواهیم پرداخت، :

  • بومیان و اشخاص حقوقی داخلی که به فعالیت های صنعتی، تجاری و حرفه ای مشغول می‌باشند یا در عرصه خدمات مشغول هستند.
  • خارجیان، اعم از حقیقی و حقوقی که به فعالیت‌های صنعتی، تجاری یا خدماتی مشغول می‌باشند.
  • خارجیان، اعم از حقیقی و حقوقی که در فعالیت‌های صنعتی، تجاری یا آژانس‌های مسافرتی و … در هر کشوری که با امارات متحده عربی معاهدات و قراردادهای متقابلی دارند.
  • سازمان‌های دولتی(اشخاص حقوقی عمومی)
  • مالکین و صاحب امتیاز برندهای مطرح، معروف و معتبر

 

مدارک مورد نیاز ثبت برند در امارات

  • مدارک دال بر حق تقدم در ثبت برند در امارات
  • علامت تجاری
  • رونوشت مجوز فعالیت بازرگانی در امارات
  • وکالت‌نامه وکلای مالکیت فکری و ثبت برند امارات
  • کپی پاسپورت متقاضی به همراه جزئیات هویتی
  • پیوست‌های لازم (اکر موجود باشد)

 

زبان انجام روند ثبت برند در امارات

  • درخواست ثبت علامت تجاری بین‌المللی باید به زبان عربی باشد
    .وزارت اقتصاد مسئول ثبت علامت تجاری در امارات می‌باشد.
  • زمانی‌که درخواست ثبت برند در امارات متحده عربی تقدیم شد،
    علامت تجاری برای بررسی و اعتبار سنجی وارد صف می‌گردد. درخواست‌هایی که توسط مرجع ثبت پذیرفته می‌شوند در مجله‌ برندها و علامت‌های تجاری و ۲ روزنامه محلی عرب منتشر می‌گردند. یک فرصت ۳۰ روزه برای اعتراضات در نظر گرفته می‌شود.

 

عهدنامه های حامی علامت تجاری امارات

  • عهدنامه یا کنوانسیون پاریس (معاهده حمایت از مالکیت صنعتی)
  • عهدنامه یا کنوانسیون سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو)
  • معاهده تریپس سازمان تجارت جهانی
  • قراردادهای اقتصادی میان کشورهای حوزه خلیج فارس

امارات متحده عربی علامت‌های ثبت شده را به‌صورت بین‌المللی مورد حمایت قرار می‌دهد، حتی اگر این علامت‌ها در داخل امارات به ثبت نرسیده باشند. شناسایی، شهرت و محوبیت برند و علامت تجاری در این موارد ملاک عمل و حیات خواهد بود.

با توجه به مطالب بالا با ثبت برند و قوانین آن در کشور امارات آشنا شدیم. حال به معرفی کشور ترکیه از دیگراز کشورهای همسایه ایران خواهیم کرد و آن را در مقایسه با کشور امارات قرار خواهیم داد.

 

کشور ترکیه یکی از هشت کشور مشهور توریستی در جهان است که جز توسعه یافته‌ترین کشورهای مدیترانه‌ای در جهان محسوب می‌شود.
کشور ترکیه دارای آب و هوای مدیترانه‌ای می‌باشد.یکی از مهم‌ترین منابع این کشور، صنعت گردشگری آن می‌باشد. ترکیه از شمال به دریا سیاه، از جنوب به دریا مدیترانه و از غرب به دریای اژه راه دارد.کشور ما، ایران در شرق ترکیه واقع شده است. پایتخت کشور ترکیه آنکارا می‌باشد که مرکز تجاری و اداری ترکیه نیز هست.بزرگترین شهر ترکیه استانبول می‌باشد که یکی از شهرهای محبوب گردشکری است.

کشور ترکیه یکی از اقتصادی‌ترین کشورهای جهان به حساب می‌آید و اقتصاد آن برپایه صنعت تولید، کشاورزی و در نهایت با توجه به آب و هوا و شرایط جغرافیایی،  گردشگری است.یکی دیگر از دلایل جذب گردشگر در ترکیه، تاریخی بودن این کشور می‌باشد.

محصولات صادراتی کشور ترکیه، زیتون، کتان، تنباکو، پوشاک و مواد اولیه تجهیزات حمل و نقل نیز می‌باشد.

ترکیه یکی از پرجمعیت ترین کشورهای خاورمیانه با جمعیتی حدود هفتاد و هفت میلیون نفر می‌باشد و زبان مردم آن ترکی (استانبولی) است.

 

ثبت برند در ترکیه

در سال‌های اخیر ثبت برند در ترکیه روند افزایشی داشته است. قطعا درمورد این مسئله نمی‌توان ازین واقعیت گذشت که کشور ترکیه سه بازار زنده، بزرگ و حیاتی جهان یعنی اروپا، آسیا و خاورمیانه را به یکدیگر متصل می‌کند.

اما برای ثبت برند در ترکیه باید توجه داشت که ابتدا برند شما باید در داخل کشور ثبت شود، سپس برای اخذ کارت بازرگانی اقدامات لازم را انجام دهید.

مدارک لازم ثبت برند در ترکیه

مدارک لازم برای ثبت برند در ترکیه به دو دسته تقسیم بندی می‌شود:

 

ثبت برند در ترکیه برای اشخاص حقیقی

  • کپی پاسپورت به همراه ترجمه آن
  • کپی برند ثبت شده در ایران در صورت وجود

 

ثبت برند در ترکیه برای اشخاص حقوقی

  • کپی برند ثبت شده در ایران در صورت وجود
  • کپی پاسپورت مدیرعامل
  • آگهی آخرین تغییرات بعلاوه روزنامه ترجمه شده
  • آگهی تاسیس بعلاوه روزنامه ترجمه شده

مزایای ثبت برند در ترکیه

سازمان مالکیت صنعتی کشور ترکیه از برند اشخاص حقیقی و حقوقی که مقیم ترکیه هستند و یا موسساتی که در قلمرو ترکیه ثبت شده اند و در نهایت افرادیکه دارای حقوق از نظر عهدنامه پاریس برن هستند بصورت حقوقی حمایت می‌کند و اجازه کپی‌برداری از برند این افراد را به هیچ‌کسی نمی‌دهند.

با تشکر از همه شما عزیزان که با صرف وقت خود این مقاله را مطالعه کردید. با سپاس از شما، های‌ثبت.

 

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۱

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *