کد اقتصادی چیست؟ 

کد اقتصادی به شماره‌ای گفته می‌شود که هر شرکتی بعد از تاسیس ملزم به دریافت آن برای ثبت عملکرد شرکت خود اعم از خدمات خود یا خرید فروش، این عملکرد‌ها باید طی قرارداد یا فاکتورهایی ذکر شود که این مهم در صورتی اجرایست که شرکت کد اقتصادی داشته باشد.

 

افراد ملزم به اخذ کد اقتصادی

هر شخص حقوقی و حقیقی که فعالیت اقتصادی در چهارچوب مشخص شده داشته باشد مکلف به اخد کد اقتصادی از مرکز اداره دارایی شهر یا استان خود می‌باشد. در ادامه بیشتر با کد اقتصادی آشنا و روند دریافت آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم، پس با ما همراه باشید.

دریافت کد اقتصادی در هنگام ثبت شرکت  و همچنین اخذ کارت بازرگانی برای متقاضیانی که قصد فعالیت‌ در حوزه اقتصادی و تجاری را دارند، ضروری است؛ به همین منظور با توجه به مقررات مربوط واحدهای مربوطه  وزارت امور اقتصادی و دارایی اقدام می‌شود. ضمنا باید اشاره داشت که این کد در حال حاضر کدی است ۱۲ رقمی که موجب بهبود سیستم مالیاتی و دریافت مالیات از متقاضی می‌شود.

 

نکاتی که برای دریافت کد اقتصادی باید رعایت شود

  • نکته اول : ابتدا باید مشخص گردد که چه افرادی مکلف به دریافت کد می‌باشند. برای جواب به این سوال باید این‌طور بیان کرد که کلیه اشخاص حقوقی که در زمینه توزیع هر نوع کالا، خدمات، تولید، مونتاژ و یا واردات فعالیت دارند و همچنین تمامی افراد حقیقی که موارد ذکر شده مشغول به فعالیت هستند و مجوز کسب از مراجع مشخص شده را دارند و محلی برای تجارت تعیین کرده اند موظف به دریافت کد اقتصادی می‌باشند.

 

  • نکته دوم : هرگونه فعالیت تجاری سندی دارد که طبق آن مرجع ذی‌صلاح آن مجموعه یا اشخاص حوزه فعالیت را مشخص نموده. به این سند مجوز فعالیت تجاری می‌گویند.مثل گواهی فعالیت صنعتی که از طرف وزارت صنایع صادر می‌شود. برای تهیه کد اقتصادی نیاز به این سند نیز هست.

 

  • نکته سوم: هر فعالیت تجاری ملزم به داشتن دفتر کار یا محلی برای اقامت قانونی است. یکی از نکات دربافت کد محل فعالیت تجاری است که باید مشخص گردیده و تعیین شود.

 

 

مدارک لازم برای دریافت کد 

 

مدارک مورد نیاز برای افراد حقیقی و حقوقی تا حدودی متفاوت می‌باشد ما در اینجا در دو بخش مجزا مدارک مورد نیاز را بررسی می‌کنیم

 

مدارک مورد نیاز برای  اشخاص حقیقی

  • فرم اطلاعات هویتی متقاضی
  • کپی شناسنامه و کارت ملی
  • اصل و کپی فیش بانکی
  • مجوز فعالیت یا سند محل فعالیت تجاری
  • فتوکپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری

 

مدارک مورد نیاز برای  اشخاص حقوقی

  • آگهی تاسیس در روزنامه رسمی کشور
  • گواهی امضاء دارندگان حق امضاء مجاز شرکت خطاب به اداره مالیات
  • تصویر برابر اصل شناسنامه و کارت ملی تمامی شرکاء و سهامداران شرکت
  • تصویر برابر اصل اجاره نامه کد رهگیری دار و هولوگرام دار محل شرکت
  • تصویر برابر اصل کلیه مدارک ثبتی شرکت اعم از اساسنامه، شرکتنامه، تقاضانامه، صورتجلسه مجمع عمومی موسسین شرکت، صورتجلسه هیات مدیره شرکت، روزنامه رسمی ثبت تاسیس شرکت و روزنامه رسمی ثبت تغییرات شرکت

 

 

بیشتر بخوانید!
مراحل ثبت برند در یزد و شرایط اخذ آن

مراحل اخذ کد اقتصادی در پنج مرحله

۱-تکمیل مدارک و مراجعه به اداره مالیاتی

برای اخذ کد اقتصادی ابتدا باید مدارکی را تهیه کرد که در بالا به آن اشاره کردیم. پس از تکمیل مدارک در دو نسخه به اداره مالیاتی مراجعه کرده و یکی از نسخه‌ها را تحویل اداره مالیاتی داده و اقدام به تشکیل پرونده کرده. پس از آن نسخه دوم را به قسمت مستغلات اداره مالیاتی تحویل داده.

پس اجرای روند تحویل مدارک مرکز مالیاتی مشخص گردیده و متقاضی اقدام به تشکیل پرونده می‌کند. باید این نکته را تجوه داشت که در هنگام دریافت کد حضور شخص مدیرعامل و یا یکی از دارندگان حق امضا الزامی است.

۲- بررسی مدارک و مراجعه به بخش مستغلات

پس از اینکه متقاضی اقدام به تشکیل پرونده کرد. کارشناسان امور مالیاتی برگه معرفی نامه به متقاضی تحویل تا رجوع به اداره مستغلات وارد فاز بعدی دریافت کد اقتصادی است شود.

 

۳- نوبت بازدید کارشناس و راستی آزمایی

پس از تشکیل پرونده در قسمت مستغلات اداره مالیاتی نوبت به بازدید کارشناس مربوطه نالیات و کارشناسی وی از سوی اداره مالیات نسبت به محل شرکت متقاضی می‌رسد. که معمولا این بازدید به صورت سر زده است تا راستی آزمایی متقاضی نسبت به توضیحات داده شده در پرونده نیز بررسی شود.

 

۴- جوابیه اداره مستغلات

بعد از بازدید کارشناس قسمت مستغلات اداره مالیاتی جوابیه برای قسمت تشکیل پرونده ارسال می‌کند به این مضمون که بازدید و راستی آزمایی نسبت به شرکت مذکور به صورت گرفته و نتیچه اختصاص کد اقتصادی به شرکت نامبرده بلامانع است. البته این موضوع در صورتی است که بازدید بدون مشکل و روند راستی آزمایی بدون هیچ مشکلی طی شود.

۵ – اتمام مراحل و دریافت کد اقتصادی

پس از اتمام موفقیت آمیز مراحل پیش گفته، کد اقتصادی ۱۲ رقمی که کدی انحصاری و از سوی اداره مالیات به شرکت متقاضی اخذ کد اقتصادی اختصاص داده می شود.

 

دلایل دریافت کد اقتصادی

تا بدین جا از روند و الزامی بودن دریافت کد اقتصادی برای اشخاص حقیقی و حقوقی گفتیم. بهتر است نگاهی اجمالی به مهمترین دلایل دریافت کد اقتصادی بی‌اندازیم.

  • صدور فاکتور رسمی
  • اخد کارت بازرگانی
  • دریافت گواهی ارزش افزوده
  • شرکت در مناقصه و مزایده‌ها
  • شرایط ارسال اظهارنامه
  • امکان انعقاد قرار دادبا سازمان‌های دولتی
  • برخورداری از معافیت‌های مالیاتی
  • امکان قراردادبا شرکت‌های خصوصی

ولی باید در آخر به این نکته هم اشاره ای داشت که در مواردی وجود دارد که نیازی به دریافت کد اقتصادی از سوی آنها نیست. از جمله موارد می‌توان به مساجد، تکایا و حسینه‌ها اشاره داشت و همچنین اشخاص حقیقی که در حوزه فعالیت هنری از قبیل فیلم سازی و مشاغل مربوط به آن مانند نقاشی، ترجمه کتاب، گرافیک، طراحی، خطاطی، ویراستاری و نویسندگی فعالیت دارند ملزم به دریافت کد اقتصادی نمی‌باشند.

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! ۰

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *